Deel dit artikel
-

‘Helft Amerikanen winkelt met feestdagen online’

Visa verwacht dat dit jaar met de feestdagen bijna de helft van alle Amerikaanse consumenten online zullen winkelen. 33 procent doet dit via mobiele apparaten.

Komende vrijdag is het Black Friday, de belangrijkste winkeldag voor Amerikanen. Traditiegetrouw wordt Black Friday gevolgd door de digitale koopjesdag Cyber Monday.

Visa verwacht dat dit jaar 18 procent meer omzet wordt gerealiseerd tegen 16 procent een jaar terug.

Het percentage consumenten dat van plan is online te bestellen groeit namelijk ieder jaar met een paar procenten. In 2014 noteerde Visa 43 procent, vorig jaar was het al 46 procent en dit jaar 47 procent.

De Amerikaanse National Retail Federation zegt dat consumenten dit jaar extra vroeg zijn begonnen met inkopen te doen omdat de aanbiedingen naar voren worden gehaald.  Ook al begon de maand slecht door de verkiezingen.

Winkelketen Wal-Mart is gisteren al begonnen met het afprijzen van artikelen om Amazon voor te zijn. Hoeveel artikelen Wal-Mart in de strijd gooit is nog niet duidelijk. In principe heeft het bedrijf 23 miljoen artikelen te koop, al dan niet via 3000 partners. Daaronder producten die in de fysieke winkels niet te krijgen zijn. Ook worden nog eens vele artikelen verkocht via dochter Jet.com.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond