Deel dit artikel
-

Helft senioren maakt zich zorgen over online privacy

Uit onderzoek van SeniorWeb blijkt dat iets meer dan de helft van de ouderen zich tegenwoordig zorgen maakt over hun online privacy. Ook worden momenteel vier op de tien ouderen bang van alle nieuwsberichten over internetcriminaliteit. In 2017 betrof dit nog drie op tien ouderen.

Toch laten de meeste senioren zich hierdoor niet beperken in hun online activiteiten. Slechts 9 procent laat uit angst bepaalde zaken achterwege. Zij doen met name niet aan online bankieren en vermijden (dure) online aankopen. Ook blijven ze weg van sociale media, downloaden ze niets en bezoeken ze geen onbekende websites.

Uit onderzoek van het CBS bleek onlangs dat ouderen hun persoonsgegevens minder vaak beschermen dan jongeren. Van de 65-plussers is 77 procent hiermee actief bezig, tegenover 93 procent van de mensen die jonger zijn dan 65 jaar.

Bijna 30 procent van de ouderen vindt veilig internetten tegenwoordig ingewikkeld. Er is dan ook veel behoefte aan uitleg over het veilig gebruiken van internet en het beveiligen van de computer, tablet of smartphone.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond