Deel dit artikel
-

HelloFresh in september naar de beurs

HelloFresh wil volgende maand al naar de beurs, zegt algemeen directeur Dominik Richter in een interview. Liever snel een notering dan wachten voor de hoogste prijs, lijkt zijn uitgangspunt.

Richter doet de uitspraken in een interview met het financieel-economische tijdschrift Manager Magazin dat morgen verschijnt.

De beursgang van maaltijdboxhandelaar HelloFresh zou in vrij korte tijd een volgende exit zijn voor grootaandeelhouder Rocket Internet. Eerder deed het zijn Aziatische activiteiten van de hand, zijn belang in Lendico, Glossybox en deels die in Delivery Hero. De bedrijvenbouwer lijkt niet meer te zinnen op de hoogste prijs voor HelloFresh, iets dat eerdere pogingen tot notering hinderde.

Nu zegt Richter dat hij het veel belangrijker vindt wat zijn aandeel op lange termijn, over drie tot vijf jaar, waard is. Het is nog niet bekend hoeveel aandelen hij naar de beurs wil brengen en welke aandeelhouder hoeveel verkoopt.

De halfjaaromzet van HelloFresh steeg in de eerste zes maanden van 2017 met 49 procent tot 435 miljoen euro. Het nettoresultaat staat al twee jaar stabiel op ongeveer vijftig miljoen verlies.

Foto: barbara w (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond