Deel dit artikel
-

HelloFresh verwacht hogere omzet en winst

Maaltijdboxbezorger HelloFresh geeft een omzet- en winstwaarschuwing af aan de financiële markt. De resultaten liggen aanzienlijk hoger dan wat de markt verwacht.

Waar beleggers rekening houden met een kwartaalomzet van 789 miljoen euro kijken de rekenmeesters van HelloFresh aan tegen een omzet van 970 miljoen euro. Dat is een verschil van 23 procent. Ook de winst ligt aanzienlijk hoger. Waar de markt op 97 miljoen rekent, schat HelloFresh in dat dat 150 miljoen euro (ebitda) wordt.

De beter dan verwachte resultaten hangen direct samen met de uitbraak van het coronavirus. In de VS, waar de infectiebrenger als een niet te verjagen spook rondwaart, draait HelloFresh constant op volle capaciteit om aan de vraag te voldoen. Op die markt bedienen de Duitsers twee miljoen klanten. In Europa zijn dat er 2,2 miljoen.

Op 11 augustus publiceert HelloFresh de officiële cijfers over het afgelopen kwartaal.

De Britse online supermarkt Ocado Group rapporteert een vergelijkbare omzetsprong in zijn retailactiviteiten (PDF). De verkopen stegen afgelopen drie maanden met 27 procent. In de woorden van de leiding: een ontwikkeling in een paar maanden die anders een paar jaar had gekost.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond