Deel dit artikel
-

‘HEMA, Bol.com en G-Star zijn Europese voorbeelden’

Drie Nederlandse bedrijven staan in de Europese top qua digital leadership. HEMA, Bol.com en G-Star zijn in een onderzoek van BearingPoint bedrijven om een voorbeeld aan te nemen.

Bij het bureauonderzoek is gekeken naar de uitvoering van vier hoofdthema’s: marketing, productexperience, e-commerce en CRM.

De lijst van Digital Leaders wordt aangevoerd door HEMA, dat een inhaalslag op gebied van Digital Marketing heeft gemaakt (2022 4.0; 2021 3.0). Het bedrijf onderscheidt zich door een uitstekende marketing op socialmedia, waar het met name op Instagram veel volgers en interactie heeft. “Bovendien heeft HEMA een zeer goede Digital Product Experience en omnichannel strategie. Het bedrijf scoort een 4,1 voor de service tijdens het aankoopproces, terwijl het Nederlandse gemiddelde op 2,9 ligt. Door de hoge digitale volwassenheid klimt HEMA van plaats 5 in 2021 naar de eerste plaats in 2022.”

Op de tweede en derde plaats staan bol.com en G-Star. Het laatstgenoemde bedrijf heeft dit jaar erg goed gescoord op e-commerce, met name door de veelzijdigheid waarmee G-Star kleding presenteert op het e-commerceplatform en de support tijdens het aankoopproces.

Jaco van Zijll Langhout, partner bij adviesbureau BearingPoint, vertelt: “Deze winnaars maken het verschil in dat ze technisch hun zaken goed voor elkaar hebben. Er staat een heel stevig basisniveau waardoor ze aan de slag kunnen met de volgende stap.”

“Die volgende stap is zich ontwikkelen richting een human brand. Dat is een merk dat in de communicatie en uitstraling overkomt als een menselijke instantie. Laagdrempelig, benaderbaar, responsief. Je hebt hier wel een volwassen publiek voor nodig, want de consument is veeleisend.”

Een ander thema dat steeds prominenter in de directiekamers wordt besproken is duurzaamheid. Bedrijven denken op tal van fronten na over hun doel, hun toegevoegde waarde in de wereld. “Wat is je algemene relevantie en visie? En dat doorvertalen naar een duurzaam beleid op alle thema’s.”

Foto: Stad Clickt (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond