Deel dit artikel
-

HEMA in de etalage

Warenhuis HEMA zegt dat het zijn strategische toekomstscenario’s bestudeert, wat betekent dat het bedrijf te koop staat. Dat vertelde de leiding zojuist bij de presentatie van de kwartaalcijfers, waar ook de visie op internationalisering en e-commerce werden belicht.

Hoe de strategische heroriëntatie verloopt, wat de status is, wordt niet verteld. Al langer houdt de markt er rekening mee dat de eigenaar, investeerder Lion Capital, het warenhuis zou kunnen gaan verkopen.

HEMA noteerde over het afgelopen halfjaar een omzet van 570 miljoen euro (+22%) en een nettoverlies van 42 miljoen, een toename van 17 miljoen (Pdf).

Het merendeel van de verkopen wordt in Nederland gerealiseerd, maar er wordt geïnvesteerd in buitenlandse expansie. In Frankrijk heeft het 59 winkels, in België en Luxemburg honderd en in Duitsland tien. Op laatstgenoemde markt stijgt voor de e-commerceomzet boven verwachting goed. HEMA is daarnaast ook actief in Spanje en Engeland. Omwille van de internationale plannen is recent ook het domein HEMA.com gekocht.

Over de omvang de e-commerceomzet zegt HEMA niets. De Twinkle 100 die vorige week verscheen stelt dat het bedrijf in Nederland in 2016 een online omzet realiseerde van 95 miljoen euro.

Achter de schermen leggen de IT’ers en marketeers de laatste hand aan het ombouwen van de backend van de webwinkel. Die gaat naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 live (Pdf).

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond