Deel dit artikel
-

Hema gaat online boekhandel in

Hema breidt nog eind deze maand het online aanbod uit met boeken. De retailspeler ziet een goed instapmoment nu de algehele boekenbranche minder voor de wind gaat. (meer…)

Deel dit bericht

4 Reacties

Jeroen

Lijkt me een moeilijke markt om in te stappen gezien het grote aanbod van boeken webwinkels, gelukkig heeft hema een flinke reach met de folders, winkels en een sterk merk dat vertrouwen uitstraalt richting de consument.

Interessant om te zien dat zon groot bedrijf zich steeds meer online gaat profileren, ben benieuwd wat de volgende stap wordt.

Jeroen Bos

Sterke (retail) merken hebben online vrijwel geen beperkingen, zeker niet als het gaat om het aantal “meters”. Als je kijkt naar de Duitse markt, dan zie je bij de grote warenhuizen een groter assortiment dan hier in NL. V&D, Hema, Blokker, AH etc kunnen prima online profiteren van hun sterke merknaam door online een groter assortiment aan te bieden. Dit is een mooi voorbeeld, maar ook bijvoorbeeld een Blokker die online witgoed gaat verkopen. Die laatste voorspel ik al sinds 2007, maar het kwartje is nog niet gevallen in A’dam 😉

Piet van den Boer

Hiermee is er nog slechts één ding dat de traditionele boekhandels overeind houdt, en dat is de vaste boekenprijs.

Hema hoeft immers niet te verdienen aan boeken. Zoals ook Walmart in Amerika, verdient Hema wel aan andere producten en kunnen de boeken in principe veel goedkoper worden verkocht dan bij een normale online boekhandel.

beek

Tragisch.
detailhandel cq VAK handel in Nederland op hellend vlak, de sterkste ,lees vakmensen, blijven over. Het is geen worst en ook geen broodje kaas, mensen. Vakkennis gaat verloren en komt nooit weer terug.
Zie onze zuiderburen. Grote hypermarches wachten en de rest gaat vanzelf ten onder.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond