Deel dit artikel
-

henQ opent vierde fonds, zeventig miljoen voor start-ups

De Nederlandse techinvesteerder henQ maakt vandaag de opening van zijn vierde fonds bekend en de formatie van het nieuwe partnerteam. Het investeerbaar vermogen ligt nu op zeventig miljoen euro, maar kan dit jaar nog oplopen tot tachtig miljoen.

Het bedrijf dat eerder investeerde in onder meer Mendix, Sendcloud en SEOshop begint zelf aan een nieuwe ronde participaties. Met een geraffineerd systeem dat automatisch marktsignalen oppikt, zoekt henQ naar jonge veelbelovende partijen in Europa.

Tot een jaar of vijf geleden werkte henQ overwegend in de Benelux. Met het derde fonds begon Coen van Duiven zijn dealflowproces te testen buiten die markt en merkte het succes. Dat leverde participaties op in Scandinavië, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk. Vanaf vandaag is heel Europa het werkterrein.

“De focus is niet anders dan voorheen”, vertelt Jelmer de Jong. “We richten ons op b2b-softwarebedrijven die hun diensten aan andere bedrijven verkopen. Enterprisesoftware dus. Daarbij investeren we pre-seed tot Series A”, jargon voor bedragen van een half miljoen tot drie miljoen euro in de eerste investeringsronde.

De Jong behoort tot het nieuwgevormde partnerteam van henQ. Daarin werkt hij samen met Coen van Duiven, Jan Andriessen en Mick Mackaay. “Successie is vaak een lastig punt voor VC firma’s. Dat hebben we nu goed ingevuld.”

Binnenkort verwacht henQ de eerste participatie vanuit het nieuwe fonds bekend te maken. In totaal zullen er investeringen in ongeveer twintig bedrijven worden gedaan.

Een kantoor heeft de VC niet. Nooit gehad. “We willen bij de ondernemer zijn. Voor de coronatijd werkten we ook al remote. Deals sluiten we ook remote. Recent nog, met Aula.”

Partner Coen van Duiven: “De Nederlandse politiek doet op dit moment te weinig voor de techcommunity. Ik ben blij dat we met ons nieuwe fonds een hele berg Nederlandse bedrijven kunnen ondersteunen.”

Deel dit bericht

1 Reacties

Ron Belt - Capitalmind

Gefeliciteerd Coen en team! Op naar de volgende Mendix!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond