Deel dit artikel
-

HERE levert kaartinformatie aan Locomizer

Technologiebedrijf Locomizer, gespecialiseerd in patroonherkenning in datastromen in stedelijke gebieden, integreert kaart- en POI-informatie van HERE.

Dat maakten de partijen kort voor het weekend bekend. HERE gaat zijn POI-en 2D-kaart- en gebouwinformatie verwerken in het aanbod van Locomizer. Hoeveel Locomizer daarvoor betaalt is niet bekend, maar het is ongetwijfeld minder dan aan Google. Dat verhoogde onlangs drastisch zijn zakelijke tarieven.

De data van Locomizer, ook actief in Nederland, wordt gebruikt door partijen in media, marketing en onroerend goed om inzicht te krijgen in hoe en wat voor publiek zich door bepaalde gebieden beweegt. Voor media en adverteerders is de gesegmenteerde data van nut voor targetingtoepassingen.

HERE richtte zich doorgaans overwegend op de auto-industrie. Deze samenwerking kan als een teken worden gezien als de wens om een rol van betekenis te gaan spelen op de media- en reclamemarkt.

HERE Technologies is na de verkoop door Microsoft ontstaan uit Nokia Maps. De huidige eigenaren is een consortium van autobedrijven, onder wie de oprichters daarvan: Audi, BMW en Daimler.

Foto: ifl (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond