Deel dit artikel
-

Hi Hi Guide is Emerce Travel Startup 2018

Hi Hi Guide, een Enschedese startup die in grote wereldsteden lokale gidsen aan vakantiegangers koppelt, mag zich Emerce Travel Startup 2018 noemen.

Een deskundige jury met Jolanda Degen van Darwin Invest, Johan van Mil van Peak Capital en Bas Lemmens van Meetings.com beoordeelden vanmiddag de pitches van de drie startups.

De winnaar krijgt publiciteit op Emerce.nl én speelt zich in de kijker bij mogelijke investeerders.

Het is de tweede keer dat Emerce Travel op zoek gaat naar de beste reisstartup van Nederland. Vorig jaar won botendeelplatform Barqo de titel.

Hi Hi Guide stond op het podium samen met Suntravl dat Big Data gebruikt om behoeften van de wat oudere reiziger in te schatten, en Book Different, dat reizigers ‘groene hotels’ laat boeken.

De jury had nog wel een advies voor Hi Hi Guide. “Jullie zitten in zestig steden, focus je voorlopig op een paar steden.”

Foto: Peter Boer

Deel dit bericht

11 Reacties

Mieke

Ik heb ook nog een goede tip voor Hi Hi Guide:

Verwijder die nepreviews van je website. De foto’s die bij de reviews staan worden van plaatsen als shutterstock en andere fotodatabases geplukt. Dan val je meteen door de mand.

Tom Hi,hi Guide - Hi,hi Guide

Hi,hi Mieke! Klopt, goede tip. We zijn net een aantal weken live met de nieuwe website, review systeem is bijna af en zal binnenkort worden toegevoegd.
De reviews die we tot nu toe hebben ontvangen, worden dan ook in het systeem ingevoerd. Dit is vervolgens ook zichtbaar op de homepage.
Groet, Tom (co founder Hi,hi Guide)

Reinier

URL van Suntravl? Wie helpt? Niet te vinden via Google. B.v.d.

Gerrie Brand

Ha Reinier,
Suntrvl heeft het product klaar maar nog geen investeerder in marketing en daarom hebben ze de website nog niet live gezet, vertelden ze. Als je meer wilt weten, kun je het beste even kijken op slimme-jongens.nl.

Groet,
Gerrie Brand/Emerce

Rob Simons - Breda University of Applied Sciences

Alle finalisten gefeliciteerd met jullie prestaties, en Hi, hi guide in het bijzonder met de winst natuurlijk. Ik kende het platform nog niet en na het bezoeken van de website vraag ik me wel af wat Hi, hi guide onderscheidt van bestaande spelers zoals bijvoorbeeld withlocals. Wellicht is het onderscheidend vermogen er wel, maar zie ik het nog niet terug op de website? Of als er eigenlijk niet zoveel verschil is: verwachten jullie dat er genoeg ruimte/groei in de markt zit om met een gelijksoortige dienst ook succesvol te zijn?

Annemarie van der Zwan - Vakantie.TV

Heren,

Gefeliciteerd met deze overwinning, goede pitch. Ook de andere twee sprekers wens ik veel succes!

Zonnige groet,
Annemarie van der Zwan

Tom Hi,hi Guide - Hi,hi Guide

@ Rob, dank voor je felicitaties. Hi,hi Guide onderscheidt zich omdat we mensen verbinden i.p.v. dat we tours aanbieden. Een toerist boekt bij Hi,hi Guide de ‘local’ die bij hem/haar past. Daarnaast is withlocals van origine een partij die een lokale eetervaring aanbiedt.

Tom Hi,hi Guide - Hi,hi Guide

@ Annemarie, dank voor je felicitaties.

Schelte Meinsma - SUNTRVL.com

Hi Reinier,

SUNTRVL.com is een concept/startup van Slimme Jongens. De volledige data engine en algoritmes staan klaar om te gebruiken, we hebben het concept destijds uitgewerkt en geoptimaliseerd voor de ANWB. Door reorganisatie kunnen zij er niets meer mee en wil ik er dolgraag mee los in de internationale markt. Vooral in de data zitten veel verdienmodellen.

De werkende omgeving staat op reizon.dbkdev.nl achter een beveiligde login. Als je hier eens een kijkje wilt nemen moet je me even mail voor de logins.

We hebben de site 2 maand live gehad, maar er bleek in de media content nog veel niet te kloppen. Vandaar weer offline helaas.

EMERCE bedankt voor het prachtige podium om deze unieke startup te kunnen pitchen.

Groet
Schelte Meinsma
bedenker SUNTRVL.com

ps. Hi Hi Guide natuurlijk van harte gefeliciteerd met de mooie winst, ik hoop dat de vakjury hun €100.000,- ook echt op jullie gaan inzetten 🙂 🙂 🙂

Hubert Nijmeijer - Hi,hi Guide

@ Schelte, dank voor je felicitaties.

Reinier

Dag Schelte,

Had mailtje gestuurd voor meer toelichting. Ik was niet bij de presentaties. Enkel hier gelezen op Emerce. Zie inbox contactform Slimmejongens.

Gr.

Reinier

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond