Deel dit artikel
-

Hiber lanceert vierde IoT-satelliet

De Nederlandse satellietonderneming Hiber heeft maandag zijn vierde ruimtesonde in een baan om de aarde gebracht.

Hiber Three is de vierde die het bedrijf liet lanceren. Four ging als derde. Maandag was het een ridesharemissie met een Soyuz die de ruimtelijke IoT-node naar zijn bestemming bracht.

Laurens Groenendijk, die vijf jaar geleden mede aan de wieg stond van Hiber, vertelt aan Emerce dat dit de eerste satelliet is met eigen propulsie. “We bieden een end to end-oplossing voor klanten. Dat zijn bedrijven met veel volume.” Denk aan het monitoren van bijvoorbeeld oogsten, grondstoffen en gebruik van machineparken.

Hiber biedt smalbandige internetverbindingen waarmee klanten de locatie en status van producten en goederen kunnen bekijken. Typisch bevinden klanten zich in de sectoren mijnbouw, olie & gas en agri. Zij werken vaak in gebieden waar geen reguliere telecomdekking is. De diensten van Hiber heten Hilo en Helios en binnenkort verschijnt de nieuwe dienst ‘Hub’.

Groenendijk, die eerder aan de wieg stond van Hapgids (werd Just Eat) en Treatwell in Nederland, vertelt dat de meeste klandizie het bedrijf bereikt via zoekmachines. Het helder afgebakende product lijkt zijn klanten bijna als vanzelf te vinden.

Foto: NASA Johnson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond