Deel dit artikel
-

Hiber ontvangt investering van 26 miljoen euro

De Nederlandse IoT-start-up Hiber krijgt een investering van onder meer de European Innovation Council Fund om zijn satellietnetwerk in de ruimte uit te breiden. Ook worden de namen van de nieuwe financieel en commercieel directeuren bekendgemaakt.

Naast het Europese innovatiefonds neemt ook de Nederlandse overheid deel in deze ronde, met een krediet. Als laatste doen de zittende aandeelhouders mee. Samen stellen deze partijen 26 miljoen euro ter beschikking.

Van het European Innovation Council Fund (EIC Fund) krijgt Hiber de grootst beschikbare toezegging. Dat is een deel uit een pot van in totaal 278 miljoen euro die de Europese Unie beschikbaar stelt voor de doorontwikkeling van innovatieve technologie.

Voor Hiber is dit een soort ‘overgangsfinanciering’, want het bedrijf hangt tussen start-up en scale-up. Juist voor dit soort ondernemingen, zeggen de ondernemers, is doorgaans niet veel financiering beschikbaar.

Het Nederlandse satellietbedrijf maakt vandaag ook bekend dat managing director Laurens Groenendijk operationeel terugtreedt. Hij gaat zich bezighouden met zijn andere investeringen. Een deel van zijn taken wordt overgenomen door Steven Kroonsberg en Roel Jansen. Kroonsberg wordt CFO naast commercieel directeur Jansen.

Hiber biedt smalbandige internetverbindingen waarmee klanten de locatie en status van producten en goederen kunnen bekijken. Typisch bevinden klanten zich in de sectoren mijnbouw, olie & gas en agri. Zij werken vaak in gebieden waar geen reguliere telecomdekking is. De diensten van Hiber heten Hilo en Helios en binnenkort verschijnt de nieuwe dienst ‘Hub’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond