Deel dit artikel
-

High Tech Campus Eindhoven breidt ambities uit

De High Tech Campus Eindhoven wil één van de leidende tech hubs in de wereld worden. Eindhoven moet in een adem worden genoemd met Boston, Berlijn en San Francisco. Daarom gaat de Campus haar focus verbreden met de nieuwste digitale technologieën. Onder meer op het gebied van gezondheidszorg, het opwekken en opslaan van duurzame energie, het creëren van slimme omgevingen door middel van 5G en LiFi, en het inzetten van kunstmatige intelligentie.

In 2030 moet het terrein van de High Tech Campus Eindhoven eruit zien als de set van sciencefiction film. Zelfrijdende, elektrische deelauto’s brengen je van en naar kantoor. Slimme sensoren houden je gezondheid bij en geven voedings- en bewegingsadviezen om je lichaam in conditie te houden. Mocht je toch ziek worden, dan hebben artsen een digitale kopie van je lichaam waarin ze in virtual reality diagnoses kunnen stellen en behandelingen kunnen testen.

High Tech Campus Eindhoven moet verder een proeftuin worden voor nieuwe innovaties. Allerlei innovatieve bedrijven krijgen de mogelijkheid om nieuwe technologieën te testen. Voorbeelden van nieuwe initiatieven zijn de aanleg van een nieuw Artificial Intelligence lab en een 5G hub. Ook zal de Campus zich nog meer gaan focussen op vitaliteit. Mede daarom, heeft HTCE de handen ineen geslagen met PSV als premium partner.

Om nieuw talent aan te trekken, gaat HTCE een speciale High Tech Academy oprichten. Hiervoor gaat de Campus samenwerken met gerenommeerde opleidingsinstituten als onder andere de TU/e, JADS, Holland Innovative en Vlerick Business School.

Ook zullen er internationale topsprekers in Eindhoven worden uitgenodigd, om te komen vertellen over hun visie op de toekomst. Diversiteit is ook een belangrijk topic voor de Campus. Het recent opgerichte Female Tech Heroes platform streeft ernaar meer vrouwen te inspireren om in de techwereld te gaan werken.

De High Tech Campus is nog volop aan het groeien. Op moment staat de teller op meer dan 200 bedrijven en 12.000 werknemers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond