Deel dit artikel
-

High Tech Campus Eindhoven lanceert eerste fysieke innovatiehub van de Benelux op het gebied van Metaverse en Spatial Computing

De nieuwste innovatiehub van High Tech Campus Eindhoven heet 3EALITY en werd donderdag aangekondig op Immersive Tech Day, waar elf demopartners van Epic Games, NVIDIA en Philips hun innovatieve toepassingen toonden.

De lancering komt na het bezoek van Apple CEO Tim Cook aan NXP Semiconductors en de High Tech Campus Eindhoven (HTCE). Cook is al lange tijd een aanjager van augmented reality (AR), en Apple zet vol in op ‘het tijdperk van spatial computing’, door eerder dit jaar de Vision Pro aan te kondigen. Met de lancering van de nieuwe hub omarmt HTCE ook actief deze technologietrend.

Met 3EALITY bouwt de Campus aan een ecosysteem van innovatieve bedrijven die werken aan spatial computing en metaverse-applicaties. Partners en huurders zullen worden ondersteund in het presenteren van hun toepassingen, en de hub gaat actief kennis delen door evenementen te organiseren en educatieve programma’s te initiëren met onderwijsinstellingen. Kantoorruimtes en technische faciliteiten bevinden zich straks in en rondom een grote gemeenschappelijke ruimte en co-working spaces, welke samenwerking stimuleren.

3EALITY is de vijfde innovatiehub van HTCE. De Campus heeft in het verleden onder andere al met succes de 5G Hub en het AI Innovation Center opgericht, en met 3EALITY voegt het nu ook immersive tech toe aan het portfolio.

De hub vestigt zich op de begane grond en in de kelder van HTC 37, het voormalige gebouw van Philips Research. Het ontwerp van de ruimte wordt geoptimaliseerd om inspiratie en samenwerking te bevorderen, wat essentieel is om innovatie en de toepassing van de technologieën te stimuleren. De bouw zal de komende maanden plaatsvinden en de officiële opening staat gepland voor half februari, wanneer naar verwachting ook de eerste huurders hun intrek nemen.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond