Deel dit artikel
-

High Tech Campus Eindhoven weer gastheer bedrijvenhackaton

High Tech Campus Eindhoven is begin maart voor de derde maal gastheer voor StartupWeekend, het evenement waarbij deelnemers in tijd van één weekend een nieuw bedrijf uit de grond stampen.

De nieuwe aflevering (1 t/m 3 maart) heeft als titel ‘The Engaged Edition’. Iedereen kan tegenwoordig arty foto’s maken en die eenvoudig delen met anderen. De sfeerverlichting in de woonkamer kun je met je smartphone managen in alle kleuren van de regenboog. En op elk moment van de dag kun je je ‘vrienden’ laten weten wat je denkt, doet of voelt. Erg handig allemaal, maar nu is het tijd om de echte uitdagingen aan te pakken, aldus de initiatiefnemers. Vandaar: de ‘Engaged Edition’.

In slechts 54 uur stampen de deelnemers een brand new venture uit de grond. Zij vormen teams met gelijkgestemden en vertalen hun ideeën in een concreet businessplan, prototype of mock-up. Op zondagavond presenteren de teams hun plan aan de jury en winnen daarmee misschien één van de topprijzen (business coaching, bedrijfsruimte, startkapitaal). Veel belangrijker is natuurlijk dat de deelnemers na dit weekend ‘in business’ zijn.

Deelnemers kunnen in de voetsporen treden van de heren van Watertrade die in één weekend – gebaseerd op een verlopen patent – een bedrijf creëerden dat mensen in arme gebieden van schoon drinkwater voorziet. Of van team ‘Where is Granny’ dat de ambitie heeft om de zorg te innoveren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond