Deel dit artikel
-

High Tech Campus Eindhoven gaat samenwerking aan met Epic Games

High Tech Campus Eindhoven (HTCE) gaat samenwerken met Epic Games. De Amerikaanse ontwikkelaar van videogames en software is de eerste officiële samenwerking van 3EALITY: de innovatiehub van HTCE voor spatial computing en immersive technologie.

Naast de bekende game Fortnite heeft Epic Games ook Unreal Engine ontwikkeld, een realtime 3D-creatietool voor hoogwaardige visuele content. Deze technologie wordt gebruikt in B2C- en B2B-sectoren zoals film en tv, architectuur.

Dit jaar werkten de twee partijen al samen aan twee evenementen op de Campus, waarbij Epic Games use cases van Unreal Engine voor de B2B-sector presenteerde. In de toekomst zullen 3EALITY en Epic Games nauwst samenwerken om kennis te delen over de mogelijkheden en waarde van game-enginetechnologieën voor industrie en overheid.

Met 3EALITY bouwt de Campus aan een ecosysteem van innovatieve bedrijven en kennisinstellingen die werken aan spatial computing en immersive tech, De hub biedt partners en campusbedrijven ondersteuning in het ontwikkelen en presenteren van hun technologie en toepassingen, en gaat actief kennis delen door evenementen te organiseren. Kantoorruimtes en technische faciliteiten worden speciaal ontwikkeld om samenwerking te stimuleren.

3EALITY is de vijfde innovatiehub van HTCE. De campus heeft in het verleden onder andere al de 5G Hub en het AI Innovation Center opgericht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond