Deel dit artikel
-

High Tech Campus trekt 40 nieuwe techbedrijven aan in coronacrisis

De High Tech Campus in Eindhoven heeft het afgelopen jaar veertig nieuwe techbedrijven aangetrokken, waaronder Keyence, Perpetum, Etteplan, CGI, PhotonFirst en Fontys Hogescholen.

Veel andere bedrijvencentra kampen met opzeggingen. Nogal wat ondernemingen zijn hun werkplek aan het heroverwegen. Door corona heeft thuiswerken vaak een vaste rol gekregen en wordt het kantoor steeds meer een flexibele ontmoetingsplek.

De werkplek moet beter zijn dan thuis. Werknemers willen niet meer naar een saai bedrijventerrein, maar wel naar een Campus met veel groen, voorzieningen en bruisende evenementen, aldus Hilde de Vocht, directeur communicatie en marketing bij de High Tech Campus.

Op de High Tech Campus, ooit het natuurkundig lab van Philips, bevinden zich restaurants en een congrescentrum. Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van technische faciliteiten als cleanrooms en laboratoria. In de Workplace Vitality Hub wordt onderzoek gedaan naar de toekomst van gezond werken.

Meerdere tech conferenties, een triathlon, het WK Dammen en het culturele GLOW Festival staan later dit jaar nog op het programma.

Ook is dit jaar het AI Innovation Center geopend, waar grote techbedrijven en startups kennis delen over kunstmatige intelligentie en waar de Campus een ondersteunende rol speelt om de adoptie van AI te stimuleren en versnellen.

De High Tech Campus wil in 2025 de duurzaamste campus van Europa zijn. Grazende schapen maaien het gras, er liggen duizenden zonnepanelen op de daken, werknemers krijgen campus-compost gemaakt van koffiedrab mee naar huis, en vlakbij het kinderdagverblijf is er een Discovery Forest gebouwd, waar ook kinderen meer kunnen leren over duurzaamheid.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond