Deel dit artikel
-

Highland Europe opent nieuw fonds: 700 miljoen euro

Investeerder Highland Europe, met kantoren in Londen en Genève, opent zijn vierde fonds met daarin een toegezegd vermogen van zevenhonderd miljoen euro. Mede-oprichter Fergal Mullen zegt dat dit soort techfondsen nodig is, omdat er weinig geld is voor bedrijven om versneld op te schalen.

“Er is genoeg geld in de seed- en Series A-fase, maar Europese techbedrijven zijn verstoken van groeikapitaal. Juist nu zijn de kansen en noodzaak daarvan evidentere dan ooit”, aldus de investeerder in een persbericht over de bekendmaking van zijn nieuwe fonds.

“In 2020 hebben we de adoptie van nieuwe technologie zien plaatsvinden in een periode die normaalgesproken tien jaar zou duren. Dat geldt zowel op de consumenten- als de zakelijke markt.”

Highland Capital heeft nu in totaal 1,8 miljard euro investeerbaar vermogen onder beheer. Een deel daarvan is al geïnvesteerd. Onder de ontvangers daarvan bevinden zich onder meer: GetYourGuide, Outfittery, Smartly.io, PhotoBox, WeTransfer en sporthit Zwift.

De portfoliobedrijven ontvingen afgelopen jaar gezamenlijk nog eens 730 miljoen euro groeigeld uit volgende investeringsronden. Highland zelf stak in die periode tweehonderd miljoen euro in snelgroeiende softwarebedrijven.

Foto: pedrosz (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond