Deel dit artikel
-

Hij is er nog: de Segway

Segway, ooit het speeltje van Silicon Valley-investeerders als Steve Jobs, lanceert nieuwe modellen op de Nederlandse markt. Voor het eerst in zeven jaar.

De elektrisch aangedreven tweewieler heeft de afgelopen jaren een enorme opmars gemaakt, stelt Segway Nederland. Het transportmiddel wordt tegenwoordig gebruikt door de politie, douane, in de beveiliging, in grote magazijnen, winkels en kantoren, door toeristen, op beurzen, op Schiphol, door boominspecteurs, senioren en mensen met fysieke beperkingen. Er zijn er nu zo’n 2500 stuks van verkocht in Nederland.

“We doen het gemiddeld beter dan de rest van Europa”, zegt Anne-Fleur Kruijt van Segway Nederland tegen Emerce. “Vooral het afgelopen jaar. Wij denken dat dat komt door de toegenomen belangstelling voor elektrisch vervoer, denk aan Tesla. We hebben ook specifiek ingezet op verkoop aan specifieke doelgroepen. In het verleden kregen we te vaak de opmerking: leuk ding, maar wat heb je er eigenlijk aan?”

Segway Nederland heeft inmiddels twee winkels, in Amsterdam en Den Haag. Het hoofdkantoor bevindt zich nog steeds in Den Bosch.

De nieuwe modellen Segway i2 SE en x2 SE zorgen voor nog meer gebruiksmogelijkheden, aldus het bedrijf. Om de veiligheid te verbeteren zit er standaard een voor- en achterlicht ingebouwd. Het stuur is afneembaar, waardoor de Segway makkelijker te vervoeren is. Het platform om op te staan is breder en comfortabeler. De console is aangepast en er zit een USB-verbinding op voor sneller analyse door servicemonteurs.

Wereldwijd wordt de Segway al door tweeduizend politiekorpsen en talloze beveiligers gebruikt voor crowd control, bewaking en patrouillering. In de logistiek wees een proef bij Vanderlande Industries, V&D, Philips en Technische Unie uit dat de Segway gemiddeld 1,5 manuur per dag bespaarde. In magazijnen maakt hij medewerkers beter zichtbaar en zijn ouderen met verminderde fysieke capaciteiten langer inzetbaar.

De Segway kwam in 2001 op de markt en is in 2009 officieel toegelaten op de openbare weg.

 

Deel dit bericht

1 Reacties

Wouter

Als je ‘Segway winkel Den Haag’ googled, vind je die niet. Ook op de site van Segwaynederland staat geen vermelding van de winkel in Den Haag….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond