Deel dit artikel
-

‘Hijgerige jacht op techpersoneel is voorbij’

Start-ups in de Europese techindustrie jagen minder hard op nieuw personeel dan een jaar geleden. De markt is veranderd.

Rentestijging, de gedeelte terugkeer naar kantoor en inflatie zorgen ervoor dat de personeelsmarkt voor de techindustrie niet meer overspannen is. Het aantal aanstellingen van nieuwe medewerkers bij start- en scale-ups daalde met veertig procent, aldus een rapport van HR-bedrijf Ravio.

De markt voor venture capital draait ook op minder hoge toeren, wat tot minder gejaagde groei leidt. Dat brengt op zijn beurt weer ‘rustiger’ zoektochten op naar nieuwe medewerkers.

Werkgevers, zo laat de analyse van 150.000 cases zien, richten zich nu meer op het vasthouden van hun huidige personeel. Dat leidt niet automatisch tot loonstijgingen, stelt Ravio. Ook die zijn qua niveau teruggelopen ten opzichten van 2022. De meest geboden extra arbeidsvoorwaarden zijn: vergoeding ziektekosten en vergoedingen voor het thuiswerkkantoor en de forensfiets.

Emerce vernam afgelopen weken dat ook in de logistieke en fulfillmentsector de hoge druk is verdwenen voor het vinden van nieuw personeel. Dat raakt in grote lijnen genormaliseerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond