Deel dit artikel
-

Hilversum heeft communicerende prullenbakken

Op het C&A plein in het centrum van Hilversum is zaterdag de eerste van de in totaal tien zogeheten mediabins in gebruik genomen. Deze pratende prullenbak nodigt mensen uit om afval in de prullenbak te gooien in plaats van op straat.

De ‘pratende’ prullenbakken zijn met elkaar verbonden en vertellen door middel van een VR-game samen één verhaal. Dankzij de gratis wifi van Ziggo in de stad, kan iedereen de game in het centrum van Hilversum op zijn smartphone spelen.

De game staat in contact met de mediabins, waarop een gekleurd LED-licht aanspringt. Per mediabin kan de gemeente zien hoeveel afval er in de prullenbak is gegooid. Verder wordt uitgelegd wat de verschillende soorten afval zijn en krijg je als speler toegang tot de mediaschatkamer.

Diverse Hilversumse bedrijven hebben meegewerkt, waaronder Sodaq, Kukua, Beeld en Geluid en kennisinstituut iMMovator.

Het plaatsen van de mediabins is een experiment. Het komende jaar wordt gekeken hoe het bijhouden van de hoeveelheid afval via de vulgraadsensoren verloopt en wat de effecten zijn.

Deel dit bericht

1 Reactie

Rene Luigies - Games for Health Europe

Dit idee is niet nieuw, Holle Bolle Gijs in de Efteling houdt dit park al jaren schoon. Maar wel fantastisch om te zien dat gamification in de samenleving begint door te dringen om gedragsveranderingen te bereiken

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond