Deel dit artikel
-

Hilversum opent interactieve Media Mile

Vandaag viert Hilversum 100 Jaar Mediastad met de officiële opening van de zogenoemde Media Mile. Om 16.00 uur wordt op het plein voor het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid herdacht dat de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF) in Hilversum werd gevestigd. Dat was het begin van een eeuw Nederlandse mediageschiedenis, met Hilversum als mediahoofdstad.

De Media Mile moet het roemruchte verleden van Hilversum zichtbaar maken. Hij loopt van Beeld en Geluid op het Media Park via het centrum naar het Stationsplein in Hilversum. Als eerste wordt augmented reality toegepast. Waarbij voorwerpen waar de smartphone camera op gericht wordt, worden voorzien van aanvullende digitale beelden.

Aansluitend op de officiële opening van de Media Mile vindt in Beeld en Geluid een bijeenkomst plaats speciaal voor mediaprofessionals. Hier wordt kort teruggeblikt op de afgelopen honderd jaar en wordt vooral vooruit gekeken naar de toekomst van media.

Op zondag 27 mei is er voor alle inwoners van Hilversum en belangstellenden een groot festival, dat op verschillende historische plekken in de stad langs de route van de Media Mile plaatsvindt.

Foto: Studio Kastermans

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond