Deel dit artikel
-

Hilversumse mediawethouder overleeft motie van wantrouwen

De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger (economie, media) heeft deze week een motie van wantrouwen overleefd. De wethouder ging in de fout door aan het college en de gemeenteraad niet actief te melden dat hij in maart 2017 bestuurder zou worden van de subsidie ontvangende Stichting Dutch Media Foundation. Doordat hij meerdere bestuurlijke petten droeg, bestond het risico van misbruik.

Dutch Media Foundation organiseert jaarlijks drie evenementen die landelijke bekendheid genieten, zoals de Open Studio Dagen en de Dutch Media Week, die een dezer dagen weer losbarst.

Het onderzoeksrapport van Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (Bing) constateerde eerder dat van verzwijgen geen sprake was. Wel is – door niet altijd aan Jaeger te wijten oorzaken – openbaarmaking van een aantal nevenfuncties ten onrechte achterwege gebleven.

De SP wilde de wethouder wegsturen, maar de andere partijen vonden dat een stap te ver. Jaeger legde aan de gemeenteraad uit dat hij inderdaad zijn nevenfuncties had moeten vermelden op de gemeentelijke website. Pierre van Rooden van de SP ziet geen veranderingen in de toekomst in zijn gedrag. ‘Als wij willen dat Hilversum verder komt, dan kan dat niet met deze wethouder.’

Jaeger heeft met media een belangrijke portefeuille in handen. Zo gaat onder meer over het beleid rond het Mediapark.

Foto Gemeente Hilversum

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond