Deel dit artikel
-

Hiphop-ster will.i.am lanceert slimme armband Puls

De Amerikaanse zanger en muziekproducent will.i.am ( Black Eyed Peas) lanceert samen met digitaal muziekplatform 7digital een Android-armband genaamd Puls. Het nieuwe product werd gisteren gelanceerd op het Dreamforce congres van Salesforce in San Francisco. 

Het was Salesforce CEO Marc Benioff die will.i.am (echte naam William Adams) aanmoedigde om zich helemaal op de ontwikkeling van de armband toe te leggen, zo vertelde de duidelijk geëmotioneerde zanger, die ruim een uur op het podium stond. De armband met met gebogen scherm werkt zonder koppeling met een smartphone, maar met eigen 3G-simkaart. Vandaar dat AT&T en in Engeland O2 het product gaan leveren.

Gedurende zijn hele presentatie benadrukte de zanger voortdurend dat je echt alles met dit apparaat kunt doen. Er zit  slimme kaarttechnologie van Esri ingebouwd, e-mail, en spraakassistent van Nuance en als apps worden onder meer Facebook, Twitter en Instagram meegeleverd. De armband speelt niet alleen muziek, maar herkent die ook zoals de app Shazam dat kan.

Details over prijs en verkrijgbaarheid ontbraken. De armband is al diverse keren uitgesteld. De zanger, die eerder creatief directeur was van Intel, wilde alleen kwijt dat de armband in diverse kleuren verkrijgbaar zal zijn, zelfs in een echt gouden versie met diamanten. Ook is speciale kleding verkrijgbaar die de Puls moet opladen, of schoenen die je gewicht doorgeven.

Puls zal echter moeten opboksen tegen soortgelijke producten van LG, Samsung en Apple, zoals hij zich maar al te duidelijk realiseert. “Ze willen je graag in hokjes stoppen, als zanger wordt je niet geacht om ook nog eens hardware te maken.”

De presentatie op Dreamforce kwam niet volledig uit de lucht vallen. Salesforce is een speciaal programma gestart onder de noemer Salesforce Wear om nieuwe toepassingen te ontwikkelen voor het eigen klantrelatieplatform. Daartoe is ook een Developer Pack uitgebracht. Salesforce Wear biedt reeds ondersteuning voor onder meer Fitbit, Google Glass, Pebble, apparatuur van Philips, Oculus en Jawbone. “We weten niet precies waar het naar toe gaat”, vertelde Daniel Debow, hoofd Emerging Technologies. “Maar als we wachten, zijn we te laat.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond