Deel dit artikel
-

‘Historisch succes voor Nederlandse techbedrijven op techbeurs CES’

Nederland heeft zijn meest succesvolle Consumer Electronics Show (CES) ooit beleefd. Op de afgelopen editie van de grootste techbeurs ter wereld in Las Vegas deden vijftig Nederlandse startups onder leiding van startup-ambassadeur Constantijn van Oranje en staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) ‘waardevolle connecties’ op, sloten ze overeenkomsten en vielen ze in de prijzen. Welke overeenkomsten melden de betrokkenen niet.

De Friese startup Hydraloop werd uitgeroepen tot Best of the Best, de beste exposant van alle 4000 aanwezige bedrijven. Ook werd op de CES bekend dat de prestigieuze Silicon Valley Bank zich als partner aansluit bij het Nederlandse startupnetwerk in Silicon Valley.

Staatssecretaris Keijzer opende in Los Angeles ook een Netherlands Business Support Office (NBSO). Deze MKB-handelspost gaat een economisch netwerk opbouwen in Los Angeles om de markt te verkennen, economische kansen te signaleren en geïnteresseerde Nederlandse bedrijven advies te geven en ze te verbinden aan lokale contacten. Los Angeles is het wereldwijde centrum voor de media- en entertainmentindustrie (Hollywood). Daarnaast liggen er ook veel economische kansen op het gebied van Life Sciences and Health (LSH) en sport.

Foto Ministerie van EZK

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond