Deel dit artikel
-

H&M met achteraf betalen in fysieke en online winkel

Klanten van H&M in Nederland kunnen nu kleding shoppen, meenemen en hoeven dat pas later te betalen als ze thuis zijn. De kledingwinkel werkt hiertoe samen met betaalprovider Klarna.

De samenwerking kan niet helemaal als een verrassing komen, omdat de samenwerking in andere H&M-landen al langer actief is. Daarnaast is H&M Group ook aandeelhouder in Klarnah&m, dat eveneens uit Zweden komt.

In een persbericht schrijft H&M: “Met ‘Betaal later’ krijgen fashionfans die lid zijn bij ons loyaltyprogramma de optie ‘Betaal later’ zowel in de winkel als online aangeboden in de app. De facturen worden afgehandeld in de H&M-app, waar klanten zelf kunnen bepalen hoe en wanneer ze willen betalen.” Klarna’s IT-systemen maken daarbij constant inschattingen van de kredietwaardigheid van klanten en hoe groot de eventuele financiële risico’s zijn.

Kort voor de zomer van 2019 introduceerde Klarna zijn betaaloptie al bij een andere Nederlandse winkel: audioketen HiFi Klubben.

Deel dit bericht

1 Reactie

Ron Kieftenbeld

kunnen er weer een paar extra op kosten van de samenleving de schuldsanering in. Ik begrijp niet dat zeker nu de schuldenberk onder tieners en twintigers steeds groter wordt er geen beperkende maatregelen komen vanuit de overheid. De trouwe belastingbetaler kan immers straks weer opdraaien voor de zorgpremies en belastingen die niet afgedragen worden, omdat het geld is opgegaan aan aggressieve incasseerders in opdracht van partijen als Klarna.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond