Deel dit artikel
-

H&M deelt uitgebreide informatie over herkomst producten online

H&M deelt voortaan bij elk kledingstuk op hm.com en in de H&M-app extra informatie over herkomst, materialen en duurzaamheid. Klanten hebben ook toegang tot deze informatie via de H&M-app.

‘Door open en transparant te zijn over waar onze producten worden gemaakt, hopen we een voorbeeld te zijn voor de mode-industrie en klanten aan te moedigen om duurzamere keuzes te maken,’ zegt Isak Roth, hoofd Duurzaamheid bij H&M.

Op de productpagina van een artikel is de knop Duurzaamheid te vinden. Hier kunnen klanten zien in welk land het geproduceerd is, door welke leveranciers, de naam en locatie van de fabrieken en het aantal werknemers in die fabrieken. Klanten kunnen bovendien meer te weten komen over de materialen die worden gebruikt om een specifiek kledingstuk te maken.

De H&M Group publiceert al sinds 2013 haar leverancierslijst online. Maar nu maakt met naar eigen zeggen een flinke stap voorwaarts door uitgebreide informatie over herkomst en materiaalgebruik te delen voor alle kleding en het merendeel van de H&M HOME-producten die op onze website worden verkocht.

De extra informatie is nu beschikbaar in de 47 landen met een H&M online shop.

Foto boven Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond