Deel dit artikel
-

H&M Group bouwt dataplatform uit op Google Cloud

Google Cloud slaat weer een grote vis aan de haak met het datacontract van H&M Group. De Zweden willen de digitale transformatie versnellen en de operaties strategischer vanuit data sturen.

Eerder vandaag kondigden de partijen de samenwerking aan. Google stroopt Europa actief af op zoek naar partners die hun IT en marketing naar de cloud willen uitbesteden. Concurrenten die het daarbij tegenkomt zijn Amazon en Microsoft.

H&M Group wil zijn organisatie beter vanuit data kunnen sturen. Dat houdt bijvoorbeeld in dat leverancier beschikbare data over producten en bevoorrading automatisch moeten gaan opsturen. De detailgroep zelf zal willen analyseren hoe de offline en online marketing en verkoop zich ontwikkelen.

“Hieronder valt ook de ontwikkeling van een nieuwe data mesh om alle soorten gegevens en gebeurtenissen verder toegankelijk te maken vanaf verschillende bronnen, zowel in-store en online. Dit geldt ook voor het ecosysteem van de merken van H&M en de leveranciers.”

Google Cloud kan goed overweg met machine learning en met, voor de partijen die daarvoor openstaan, kunstmatige intelligentie.

Het is niet bekend hoe ver H&M Group zelf al was met deze materie en waar de eerste operationele versnelling of efficiencies plaatsvinden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond