Deel dit artikel
-

H&M group neemt belang in Klarna

H&M Group en Klarna gaan een internationale strategische samenwerking aan. De technologie van het betaalbedrijf komt achter alle H&M’s. De Zweden verwerven in ruil een belang van een procent in Klarna.

Voor achttien miljoen euro, of 185 miljoen Zweedse kronen, verwerft het modeconcern iets minder dan een procent eigendom over Klarna. De investering is vooral een bevestiging van de afspraak op lange termijn met elkaar samen te werken.

Zojuist maakte H&M Group de samenwerking bekend. Die is er vooral op gericht om de winkelervaring van de modeshopper te verbeteren in de online en offline kanalen.

“Het wordt de motor achter het H&M Club-loyaltyprogramma, zorgt voor een gestroomlijnde omnichannel betaalervaring en klantenservice na een aankoop. Dit levert een ongeëvenaarde ervaring op voor onze klanten over alle contactpunten”, licht het modeconcern toe.

Naar verwachting wordt het resultaat van de samenwerking zichtbaar in de loop van 2019. De eerste markten zijn Zweden en Engeland.

Klarna is een Zweeds bedrijf dat een systeem ontwikkelde waarmee webwinkels een nieuwe betaaloptie kunnen bieden aan hun klanten: achteraf betalen. In Nederland is dat niet zo revolutionair aangezien de accept-giro hier een gangbaar betaalmiddel is. Niettemin groeide achteraf betalen bij webwinkels in 2017 aanzienlijk. Klarna (+93 procent) en Afterpay (+65%) profiteren daarvan. PayPal wil zich op enig moment ook in dit spel mengen.

Achteraf betalen is voor webwinkels en klanten interessant, omdat het de winkelervaring en de transactie van elkaar scheidt. Daardoor kan de klant bijvoorbeeld achteraf één factuur krijgen voor aankopen bij meerdere shops, maar ook kleding uitproberen en retourneren zonder ooit de portemonnee te trekken.

Deel dit bericht

1 Reactie

Gerrit de Jager

Paypal is jaren geleden uit deze markt gestapt toen ze in de US met BillMeLater stopten en startten met Paypal Credit.

BTW, wat is accept-giro?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond