Deel dit artikel
-

Hof wijst verzoek tot verwijdering van zoekresultaten zorgverlener af

Het Gerechtshof Amsterdam heeft een verzoek tot verwijdering van zoekresultaten door een zorgverlener afgewezen. Het recht op vrije meningsuiting en informatievrijheid van Google en van derden weegt zwaarder dan het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens van geïntimeerde, vindt het Hof.

Aan de zorgverlener is een tuchtrechtelijke maatregel opgelegd. Het bezwaar van de zorgverlener was niet dat daarnaar niet mocht worden verwezen, maar dat Google bij de allereerste zoekresultaten verwijzingen naar de website van SIN-NL toont. Stichting SIN-NL komt op voor slachtoffers van medische fouten. Daardoor zou ten onrechte het beeld ontstaan dat dat de zorgverlener op een officiële zwarte lijst staat en dus gemeden moet worden.

Het hof acht aannemelijk dat een gemiddelde internetgebruiker zal begrijpen dat de website van SIN-NL geen ‘officiële’ zwarte lijst van overheidswege bevat. Het is aan de zorgverlener om desgewenst rechtsmaatregelen tegen SIN-NL te nemen. Dat de zorgverlener ervoor kiest om daarvan af te zien omdat zij daar weinig heil van verwacht, is op zichzelf weliswaar niet onbegrijpelijk maar de gevolgen daarvan komen wel voor haar rekening en risico.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond