Deel dit artikel
-

Hoge verwachtingen van cryptomunt Facebook

Naar verwachting zal later vandaag meer bekend worden over de cryptomunt die Facebook wil lanceren. Niet dat die munt die in de wandelgang Libra is gedoopt al meteen beschikbaar is, dat wordt op zijn vroegst volgend jaar. Wel hebben onder meer Visa, Mastercard, PayPal, Booking.com, Uber en Stripe elk 10 miljoen dollar ingelegd. Facebook wil 2 miljard dollar vergaren als onderpand voor de munt.

Of Libra ook daadwerkelijk de naam wordt moet nog worden afgewacht. De naam GlobalCoin rouleert even vaak. De munt kan in ieder geval worden gebruikt voor betalingen voor games en e-commerce, terwijl gebruikers elkaar ook geld zouden kunnen sturen. Facebook personeel kan desgewenst haar salaris uitbetaald krijgen in de munt.

Aan de munt zou zo’n zes maanden zijn gewerkt met ongeveer 100 man. Daaronder ook twee experts van Coinbase en een lobbyist van Standard Chartered.

De cryptomunt wordt volgens geruchten een zogeheten stablecoin en dus gekoppeld aan een mandje met belangrijke internationale munten, zoals de dollar en de euro. Koersschommelingen zoals die gelden voor de Bitcoin zouden hiermee vermeden kunnen worden. Een zelfstandige organisatie zal toezicht houden op de Facebook-munt.

De verwachtingen zijn hoog. Analisten van RBC Capital Markets spreken al over een van de belangrijkste ontwikkelingen in de geschiedenis van het platform. De opwinding rond de cruptomunt van Facebook is vermoedelijk ook de belangrijkste reden dat de Bitcoin weer in de lift zit. De Facebook munt geeft de cryptomarkt een duw in de rug.

Overigens heeft Facebook al eerder een poging ondernomen om een eigen betaalsysteem Facebook Credits op te zetten. Maar dat werd geen succes.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond