Deel dit artikel
-

Hogeschool Frankfurt adviseert pakketvervoer per tram

De Hogeschool van Frankfurt adviseert om pakketten in trams te vervoeren in plaats van de metro. Het tramnetwerk telt aanzienlijk meer haltes en heeft geen tunnels.

De Duitse minister van Vervoer Scheuer heeft voorgesteld om pakketten met de metro te vervoeren, zodat grote steden ontlast kunnen worden. Na sluitingstijd zouden leveringen per metro naar speciale depots, zogenaamde microhubs, kunnen worden gebracht om daar de volgende dag opgehaald te worden en aan de klant te worden geleverd.

De Hogeschool van Frankrijk acht de metro minder geschikt. De tram kent meer bovengrondse haltes.

De levering per tram is echter wel duurder dan de gebruikelijke levering met de auto, geven de auteurs toe. Een geleverd pakket met de tram kost 1,89 euro en een pakket met de conventionele vervoerder 1,62 euro. Daar staat wel een grote CO2 besparing tegenover. Het bespaart dagelijks 57 procent van de CO2-uitstoot.

De onderzoekers verwijzen naar een Nederlandse studie uit 2007, toen ook al werd overwogen om het tramnetwerk voor vrachtvervoer te gebruiken. Uiteindelijk mislukte het project vanwege onder andere de kosten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond