Deel dit artikel
-

Hogeschool Utrecht gaat analytics translators opleiden

Hogeschool Utrecht start de masteropleiding Data Driven Business, die mensen opleidt tot analytics translator.

Beschikbare data leveren niet automatisch een bruikbaar advies op. Het begint met een inventarisatie van de problemen, kansen en uitdagingen en het stellen van de juiste analysevragen. Vervolgens moet gekeken worden en hoe interventies de organisatie helpen om problemen op te lossen of kansen te benutten. Ook is een systematische analyse en voorspelling nodig van de impact van die beslissingen op de resultaten van de organisatie. En dan is het nog zaak om al deze inzichten aansprekend te visualiseren en overtuigend te presenteren aan besluitnemers.

Studenten van de master Data Driven Business werken in de eerste helft van het studieprogramma samen in multidisciplinaire teams. Dit leert studenten over de grenzen van disciplines heen te kijken, om zo de beste oplossing voor een bedrijf of organisatie te bedenken. De opleiding besteedt in deze fase ook veel aandacht aan ethiek en de omgang met privacy.

Tijdens de tweede helft van de opleiding verdiepen de studenten zich in een specialisatie: data analytics voor studenten met een ICT-achtergrond, transformation analytics voor bedrijfskundigen, people analytics voor HRM’ers, marketing analytics voor marketeers en finance analytics voor studenten met een achtergrond in de financiële dienstverlening.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond