Deel dit artikel
-

‘Holografische 3D-coach helpt bij gezond leven’

Een 3D-hologramprojectie van een coach die je helpt met fysiek en mentaal welzijn. Het DesignLab van de Universiteit van Twente ziet er wel brood in.

De HoloProjector heeft wat weg van een piramidevormig aquarium. De kern bevat een hologram, een 3D-illusie. Waar een hologram vaak dient ter vermaak, kent dit ontwerp een serieuze toepassing. De HoloProjector is een showcase voor virtuele toepassingen.

Opdrachtgever voor het project – Council of Coaches – onderzoekt hoe het meerdere virtuele coaches kan inzetten voor persoonlijke adviezen over gezond leven en welzijn. De HoloProjector kan één van deze coaches tonen, of de groep coaches die onderling in discussie gaan. De gebruiker kan eromheen lopen, en naar verschillende standpunten van de coaches luisteren. Via knoppen, geluiden en diverse interfaces gaan mensen interactie met hun holo-coaches aan.

Student-projectleider Denisa-Valentina Licu ziet nog meer mogelijkheden: De HoloProjector kan allerlei soorten content tonen: van één persoon tot uitgebreide scènes. ‘Ik zie een aanvullend voordeel in juist brede toepasbaarheid: dit kun je inzetten van adverteren tot gezondheid, en entertainment tot onderzoek.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond