Deel dit artikel
-

HoloLens nu officieel verkrijgbaar in Benelux

Microsoft brengt zijn HoloLens uit in 29 nieuwe landen, waaronder de Benelux, maar de prijs blijft even hoog: 3000 dollar.

Microsoft maakte de bredere beschikbaarheid van de HoloLens per 1 december vandaag bekend op het evenement Future Decoded in Londen. In totaal zijn er nu 39 landen waar de bril kan worden gekocht. Het bedrijf heeft vooral zakelijke gebruikers op het oog.

De HoloLens werd drie jaar geleden voor het eerst gedemonstreerd als bril voor augmented reality. Animaties en objecten worden als het ware in de echte wereld geprojecteerd.

De HoloLens die nu beschikbaar komt in een groot aantal Europese landen is hetzelfde model dat Microsoft tot dusverre voerde. Een volgend model wordt niet voor 2019 verwacht. De prijs wordt ondanks de ruimere beschikbaarheid niet verlaagd.

In Nederland werd al wel langer gewerkt met de HoloLens. Het Nederlandse bureau Snakeware uit Sneek was in 2016 een van de eerste bureaus in Nederland die met de bril mochten werken. Fulfilmentspecialist Montapacking experimenteert met de mixed reality-bril in zijn 10.000 m2 grote magazijn.

Het Leids Universitair Medisch Centrum en het New Media Lab van Universiteit Leiden lanceerden onlangs met innovatiepartner InSpark een zogeheten mixed reality anatomie app voor de Microsoft HoloLens. Het Maurits Museum testte een dezer dagen een Augmented Reality Experience bij het schilderij Saul en David van Rembrandt.

De consumentenmarkt wordt intussen aangeboord met goedkopere Mixed Reality brillen. Anders dan de HoloLens kunnen die alleen worden gebruikt in combinatie met Windows 10 pc’s (inclusief Fall Creators Update).

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond