Deel dit artikel
-

Honderd banen weg bij NDC mediagroep

Bij NDC mediagroep, uitgever van onder meer Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad, verdwijnen 100 van de 580 banen. Ongeveer de helft van de advertentieverkopers wordt ontslagen.

Er verdwijnen geen redacteuren bij het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Beide titels zijn winstgevend, zegt directeur Koos Boot. Bij het verliesgevende Friesch Dagblad verdwijnen wel banen, 8 van de 33 redacteuren.

Het Belgische krantenbedrijf Mediahuis, ook eigenaar van De Telegraaf en NRC, nam NDC mediagroep inclusief miljoenenschuld eind vorig jaar over. Van 2017 tot en met 2019 leed NDC een verlies van 20 miljoen euro.

NDC stopt met de Productiehuis, dat zich toelegde op campagnes voor derden. Het in 2018 gekochte Marketingbedrijf CMCG komt los van NDC te staan en videoproductiebedrijf ProTime gaat alleen nog werken voor de redacties.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jason

Mediahuis gaat ook de bezorging van de Nrc en Parool stoppen in grote gedeelten, vooral noordelijke, van Groningen en Friesland vanaf Medio Juni.. Alleen in de grotere woonkernen zoals rondom Drachten, Heerenveen en in grotere steden zoals Groningen en Leeuwarden blijven de abonnees nog wel de krant ontvangen. Tientallen rit rijders verliezen hun baan. De betreffende abonnees hebben hierover een brief ontvangen. Reden is dat er te weinig abonnees in deze gebieden zitten en daarvoor de routes niet rendabel zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond