Deel dit artikel
-

Honderd miljoen dollar voor NordVPN, waardering: 3 miljard

Het bedrijf Nord Security, maker van NordVPN, haalt honderd miljoen dollar groeigeld op bij Warburg Pincus. Daarmee kan het zijn portfolio uitbreiden en gerichte overnames plegen.

De investering vindt plaats tegen een waardering van drie miljard dollar. Dat is het dubbele van een jaar geleden, toen het beveiligingsbedrijf uit de hoofdstad van Litouwen, Vilnius, geld ophaalde bij meerdere fondsen en een groep particulieren. Ook toen was er sprake van honderd miljoen dollar.

NordVPN is een van de weinige VPN-providers die bij het grote publiek bekend kan zijn. Het bedrijf adverteert internationaal op televisie en sponsort veel algemene YouTube-kanalen. Met het nieuwe geld kan het verder werken aan zijn zichtbaar en daarmee zijn klantenbestand.

Naast het NordVPN fabriceert Nord Security ook de VPN Surfshark en de producten NordPass en NordLocker. Dat zijn beveiligde opslagdiensten voor wachtwoorden en bestanden.

Vanochtend maakte CEO Tom Okman (foto) het nieuws bekend, maar publiceerde er nog niets over op zijn website of socialmediakanalen. De Financial Times en Tech.EU schrijven er over.

Foto: Web Summit (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond