Deel dit artikel
-

Honderden banen weg bij PostNL

PostNL wil dit jaar 200 tot 300 voltijdsbanen schrappen. Daarnaast neemt het bedrijf andere maatregelen om kosten te besparen, in totaal 20 miljoen euro. De bezuinigingen treffen vooral de afdeling Pakketten.

De wereldwijde macro-economische en geopolitieke omstandigheden waren voor het bedrijf extreem lastig, met recordhoge inflatie en een consumentenvertrouwen dat een absoluut dieptepunt bereikte. Dat werkte door in de resultaten, stelt CEO Herna Verhagen.

PostNL zette 6 procent minder omzet om in het vierde kwartaal, namelijk 883 miljoen euro. EBIT daalde van 93 miljoen naar 65 miljoen euro.

PostNL bezorgde over het vierde kwartaal flink minder (5,4 procent) pakketten, post daalde met 8,1 procent. Gemeten over een jaar is er nog sprake van een volumestijging van 2,3 procent.

Voor 2023 wordt een EBIT-resultaat verwacht van 70 tot 100 miljoen euro en een genormaliseerd totaalresultaat van 10 tot 40 miljoen euro.

PostNL heeft in 2022 circa 12 miljoen euro uitgegeven aan de versnelling van de digitale transformatie.

Deel dit bericht

1 Reactie

Seb

Ik blijf bij mijn mening dat het tijd wordt voor een nieuwe CEO en dat Verhagen van haar stoel gewipt wordt. Ze blijft maar niet in staat om het bedrijf fatsoenlijk te managen.

Ze schreef in het persbericht:

“Het jaar 2022 werd een jaar waarin we moesten navigeren in snel veranderende en turbulente omstandigheden. De wereldwijde macro-economische en geopolitieke omstandigheden waren extreem lastig, met recordhoge inflatie en een consumentenvertrouwen dat een absoluut dieptepunt bereikte.”

Dat heeft niks te maken met PostNL en z’n bedrijfsvoering in Nederland. Enkel inflatie wellicht, hoewel PostNL z’n prijzen al flink verhoogd heeft gedurende 2022. Bovendien maakten buurlanden Duitsland met DHL en België met Bpost wél meer winst.

Verhagen heeft na al die jaren de boel nog altijd niet op orde. PostNL is gekrompen tot een nationale speler, alle buitenlandse activiteiten zijn verliesgevend verkocht. België is één groot fiasco. Allemaal onder leiding van Verhagen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond