Deel dit artikel
-

Honderdste pakket- en briefautomaat van PostNL in Zwolle

De honderdste pakket- en briefautomaat van PostNL staat in Zwolle. En wel in wijk Stadshagen aan de Belvédèrelaan, ter hoogte van nummer 1. De Zwolse wethouder William Dogger en PostNL-manager Jiska Stuurman namen de pakket- en briefautomaat vandaag feestelijk in gebruik.

PostNL plaatste al eerder een pakket- en briefautomaat in Zwolle., in november 2018, in de openbare fietsenstalling aan het Gasthuisplein. Daarnaast zijn er begin oktober nog twee automaten geplaatst in Zwolle: op de Dobbe ter hoogte van nummer 17 en in de Porporastraat ter hoogte van nummer 104. Eind van de maand volgen er nog twee: op de Sportlaan ter hoogte van nummer 51 en op de Burgemeester Drijbersingel nabij nummer 7.

De gemeente wil onderzoeken of de automaten een aandeel kunnen leveren aan de vermindering van het aantal ritten dat een postbedrijf met een bestelbus in een wijk moet maken.

In 2017 ondertekende Zwolle samen met Deventer en Enschede de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek (Green Deal ZES). Hierin staat als doel dat in 2025 stikstofoxiden, fijnstof en het geluid dat stadslogistiek veroorzaakt, moeten zijn teruggebracht tot vrijwel 0.

In 2016 is PostNL gestart met de proef met de pakket- en briefautomaat in Almere. Inmiddels staan er pakket- en briefautomaten in Limburg (Beringe, Grashoek, Klimmen, Limbricht, Schinnen, Wessem), Tilburg, Breda, Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Geertruidenberg, Hardinxveld-Giesendam, Stein, Nijmegen, Harderwijk, Den Hoorn, Groningen, Kaatsheuvel, Wageningen, Sittard-Geleen (inclusief Buchten), Oisterwijk, Horst, Zaandijk, Leiden, Horst, Noordwijk, Utrecht, Heemskerk, Oegstgeest en dus nu ook Zwolle.

De pakket- en briefautomaat (kortweg pba) bestaat uit een brievenbus met twee openingen en meerdere pakketkluisjes in verschillende formaten. De automaat is geschikt om 24 uur per dag, 7 dagen per week pakketten te versturen en te ontvangen en is tegelijkertijd een brievenbus.

Deel dit bericht

1 Reactie

Henk

Ik ben toch wel benieuwd naar deze ontwikkeling.
Het grootste voordeel van online kopen is dat je én de prijs kunt vergelijken en je het pakket thuis ontvangt en niet naar de winkel gaat.

Nu zijn er natuurlijk steeds meer webshops zonder winkel. Maar dan nog… Als ik de deur uitmoet om het elders op te halen… dan weet ik niet of ik deze service wel zo prettig vind. Maar er zullen er genoeg zijn die dat wel fijn vinden vermoed ik.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond