Deel dit artikel
-

Hoofd Datalab Ministerie van Defensie naar Emerce EDAY

Sofie Berns, Hoofd Datalab Ministerie van Defensie, zal in oktober aanwezig zijn op EDAY. Met een achtergrond in openbaar bestuur heeft Berns diepgaande kennis van overheidsorganisaties. Voordat ze bij het ministerie van Defensie begon als hoofd van het Data Lab, werkte Sofie als Senior Consultant bij Berenschot. In die rol adviseerde ze nationale en lokale overheden over het gebruik van nieuwe technologieën voor sociale kwesties.

Ze breidde haar expertise verder uit bij de gemeente Utrecht, waar ze onder andere projecten leidde op het gebied van data-infrastructuur. Bij het ministerie zet ze haar toewijding aan innovatie en data bij overheidsinstanties voort als hoofd van het Data Lab.

In haar presentatie verteldt Berns hoe ingewikkeld het is om voorop te blijven lopen in een snel evoluerend technologisch landschap en hoe zij deze uitdagingen aanpakken door middel van strategische partnerschappen en geavanceerde innovaties. Dat AI daarbij een belangrijke rol zal spelen zal geen verrassing zijn.

Een oude bekend Marien ten Houten, de eigenlijke oprichter van NU.nl, onthult zijn laatste project De Geïllustreerde Kunstmatige Intelligentie (DGKI), oftewel de eerste krant die volledig met AI gemaakt zal worden.

Sander Duivestein, een van de auteurs van Echt Nep, neemt je mee door een nieuwe digitale wereld; met computergegenereerde en niet van echt te onderscheiden foto’s van beroemdheden, deepfake therapeuten, digitale kleding waar grof geld voor wordt betaald en complottheorieën die de geest op hol brengen.

Mensen hebben altijd de behoefte gehad om te spelen met de realiteit, maar niet eerder kon dat zo gemakkelijk en geloofwaardig als nu. Tegenover de angst voor deze vervagende realiteiten plaatst Echt Nep een optimistisch toekomstbeeld. Het is tenslotte juist het spel met echt en nep dat de mens heeft gebracht waar hij nu staat: volop in de aandacht, midden in de media en vol van verhalen.

EDAY vindt dit jaar plaats op drie oktober, in de vertrouwde Kromhouthal in Amsterdam Noord. Een eerste overzicht van sprekers vind je hier. Early bird kaartjes zijn reeds te bestellen.

Foto: Peter Boers

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond