Deel dit artikel
-

Hoogste boete ooit voor illegaal gokbedrijf

De Kansspelautoriteit heeft voor in totaal bijna een half miljoen euro aan boetes opgelegd aan twee gokbedrijven achter de website Redslots.com. Zij boden voor de Nederlandse markt illegale kansspelen aan. Daarbij liepen betalingen van consumenten via een bedrijf dat achteraf niet bleek te bestaan. Het is de hoogste boete die tot nu toe is opgelegd aan een gokbedrijf door de Kansspelautoriteit.

Aanleiding voor het instellen van het onderzoek was promotie voor Red Slots op Weeronline.nl en nu.nl. Daaruit bleek onder meer dat de website spellen in het Nederlandse taal weergaf, iDEAL als betaalmiddel hanteerde en een Nederlandse vlag/button aanwezig was op de website. Ook stond in de algemene voorwaarden dat spelers uit Nederland een gratis welkomstbonus van drie euro ontvangen bij inschrijving.

Twee bedrijven, Redcorp S.A. en Bluemay Enterprises N.V., gevestigd op Curaçao, blijken als organisator betrokken te zijn bij de website. Betalingen naar de website verliepen volgens Red Slots via een Engelse dochterneming van Bluemay Enterprises N.V., genaamd Megaten Ltd. Megaten Ltd is volgens de Engelse documenten in 2004 opgeheven. Toch werd dit bedrijf in 2014 nog vermeld als uitvoerder van financiële transacties.

Beide bedrijven worden daarom beboet (pdf), ieder voor 240.000 euro. De totale boete komt daarmee op 480.000 euro. Het is voor beide bedrijven mogelijk om nog bezwaar te maken tegen de boete.

Dat deze boetes hoog uitvallen, komt mede omdat beide bedrijven al eerder beboet zijn door de Kansspelautoriteit. Zij kenden dus zonder twijfel de Nederlandse wet- en regelgeving. In oktober 2014 werden beide bedrijven beboet voor ieder 130.000 euro. Destijds werden de kansspelen aangeboden via andere websites.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond