Deel dit artikel
-

Hooguit 30.000 bezoekers voor uitgekleed Mobile World Congress

Het Mobile World Congress, dat vandaag in Barcelona van start gaat, heeft een paar jaar nodig om te herstellen van de klap van corona. Dat verwacht John Hoffman, CEO van de GSM Association, de organisator van de beurs.

MWC verwacht hooguit 30.000 bezoekers op een sterk uitgeklede beurs die het dit jaar zonder grote exposanten moet stellen. Slechts 700 exposanten hebben voor fysieke aanwezigheid gekozen, 300 zijn virtueel aanwezig.

25.000 bezoekers hebben zich geregistreerd, een kwart van het normale bezoekersaantal. Die zullen vermoedelijk maar twee dagen rondkijken, want om de 72 uur moeten zij zich melden voor een coronatest. Maar heel weinig journalisten zullen de beurs fysiek volgen.

Een van de opmerkelijkste demonstraties komt van het Franse Orange, dat op afstand een echt schip met 5G-technologie zal aansturen. Dat schip bevindt zich honderden kilometers verderop in de haven van Valencia. Via VR-technologie kunnen bemanningsleden aan wal ‘meekijken’. Naast ZTE werkt Orange hiervoor samen met de Polytechnische Universiteit van Valencia en de jachthaven van Valencia.

Het Spaanse Telefónica zal ook fysiek aanwezig zijn. Aanvankelijk waren er twijfels of het bedrijf onder leiding van José María Álvarez Pallete in de voetsporen zou treden van grote technologiebedrijven als Sony, Nokia, Ericsson en Oracle en zich eveneens zou terugtrekken, maar in zijn stand worden ’34 succesverhalen gepresenteerd op het gebied van 5G en glasvezel, kunstmatige intelligentie, edge computing, Big Data en IOT.

De belangrijkste keynote komt dit jaar van Elon Musk. Hij spreekt, vermoedelijk virtueel, vanaf de Keynote Stage in Hal 3 vanaf 17.30 uur. Andere keynotes zijn van Adam Selipsky van AWS, Eugene Kasperspy en Hans Vestberg van Verizon.

Overigens wordt de volgende editie in 2022 gewoon weer in de wintermaanden gehouden.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond