Deel dit artikel
-

Hoogvliet gaat online bezorgen in Amsterdam

Eind oktober start supermarkt Hoogvliet in samenwerking met PostNL met thuisbezorging van boodschappen in de Amsterdamse wijken IJburg, Watergraafsmeer en de Rivierenbuurt. Vanaf 29 oktober kunnen door inwoners boodschappen worden besteld in de Hoogvliet websuper. Het is voor het eerst dat Hoogvliet buiten haar winkelgebied bezorgt.

Hoogvliet, al bijna 50 jaar actief als supermarkt, zette twee jaar geleden de eerste grote stap richting e-commerce, met de opening van de Hoogvliet websuper in combinatie met afhaalpunten in de supermarkten. In Alphen aan den Rijn werd hiervoor een nieuwe orderverzamellijn in gebruik gesteld. Het online assortiment van Hoogvliet bestaat inmiddels uit meer dan 10.000 producten, waarvan 800 huismerkproducten.

Het is nu voor het eerst dat Hoogvliet ook gaat bezorgen buiten haar eigen winkelgebied. Hoogvliet heeft winkels in Aalsmeer en Hoofddorp, maar niet in Amsterdam. “We hebben de wijken geselecteerd op basis van bevolkingssamenstelling, die per gebied sterk verschilt,” zegt e-commerce manager Bas van der Krogt tegen Emerce. “We zien het als een experiment. Als het goed loopt, zullen we het bezorggebied zeker uitbreiden, maar daarvoor is geen termijn gesteld.”

Ook zijn er nog geen plannen voor een nationale uitrol. De bezorging is geen reactie op de komst van Picnic, dat voorlopig trouwens alleen binnen Amersfoort bezorgt. “We zijn hier al anderhalf jaar mee bezig”, zegt Van der Krogt. “Vergeet niet dat we de afgelopen twee jaar flink wat ervaring hebben opgedaan, daardoor zijn we verder dan veel concurrenten.”

Bezorgt Hoogvliet in haar eigen gebied met speciale TucTucs, voor de Amsterdamse dienst heeft Hoogvliet de samenwerking gezocht met PostNL. Beide bedrijven kijken naar eigen uit naar een vruchtbare samenwerking, zo maakten ze gisteren bekend op het Future of Foodcommerce congres van PostNL. De appel valt overigens niet ver van de boom: Van der Krogt komt zelf van PostNL vandaan. Daar leidde hij de afdeling die e-commercediensten verleent voor Kruidvat, We en Praxis.

Ter introductie bezorgt Hoogvliet de boodschappen tot eind 2015 gratis in de Amsterdamse buurten. Het bezorgen kan voorlopig alleen dinsdag- en donderdagavond tussen 18.00 en 21.30 uur. De bestelling wordt verpakt in herbruikbare kartonnen dozen; voor de koel- en diepvriesproducten wordt de Hoogvliet ’Coole tas’ gebruikt.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond