Deel dit artikel
-

“Hoop voor toekomst data-opslagapparatuur”

Joe Tucci CEO van EMC , fabrikant van data-opslagapparatuur, staat nog steeds achter de voorspellingen van zijn bedrijf over de toekomst. Dit zegt de CEO in een interview met Reuters. Ondanks de neergang van de economie voorspelde het bedrijf een maand geleden een omzetgroei van meer dan twintig procent voor het komende jaar.

Deze voorspelling was opvallend omdat de omzet in het eerste kwartaal van 2001 gedaald was met tien procent ten opzichte van het laatste kwartaal van 2000. In de eerste drie maanden van het boekjaar 2001 werd een omzet behaald van 2,345 miljard dollar. Een jaarlijkse omzetgroei van meer dan twintig procent ligt in de lijn met de resultaten van de afgelopen jaren. Over de laatste vier jaar werd een gemiddelde omzetgroei gegenereerd van 25 procent.

EMC heeft te maken met een groeiende concurrentie. Deze week nog maakte Hitachi Data Systems bekend dat het 75 procent van haar totale omzet behaald door de verkoop van opslagapparatuur. Dit is ongeveer 1,2 miljard dollar. Op dit moment zou EMC 20 procent van de markt in handen hebben, maar er wordt getwijfeld of de doelstelling van een omzet van 12 miljard dollar dit jaar zal halen.

Ook concurrent Network Appliance maakte eerder dit jaar bekend dat het haar verwachtingen voor de toekomst heeft bijgesteld. Volgens NetApp zal de omzet in het vierde kwartaal van dit boekjaar 20-25 procent achterblijven op de resultaten van het derde kwartaal.

Ondanks de negatief bijgestelde resultaten is Steve Duplessie, oprichter en senior analist bij Enterprise Storage Group (ESG), nog steeds vol vertrouwen over de toekomst van de storage markt. "De storage-sector is de enige markt die recessie bestendig is. De groei is zelfs nog maar net begonnen. Dotcoms hebben opslag op de kaart gezet, maar veel grote traditionele 'brick and mortar' bedrijven zijn nog niet echt op internet gericht. Ik denk dat daar nog verandering in gaat komen. Opslagcapaciteit zullen we dus altijd nodig hebben", aldus de oprichter en analist van ESG.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond