Deel dit artikel
-

Hostingbedrijf moet Eredivisie-piraat weren

Internetaanbieder Global Layer mag van de voetbalclubs van de Eredivisie niet langer de website 04stream.com hosten. Dat heeft de rechtbank Den Haag vandaag bepaald. Ook moet men alle NAW gegevens van de site binnen een week overleggen. 

In maart en april van dit jaar zijn via deze website meerdere live-uitzendingen van eredivisiewedstrijden openbaar gemaakt, waaronder de wedstrijd Excelsior tegen SC Heerenveen.

In april werd al niet gereageerd op een notice-and-takedown-verzoek gestuurd aan het door 04stream.com vermelde e-mailadres, waarna de hoster werd aangesproken. Die heeft zich weer gewend tot de exploitant van 04stream.com, maar wilde geen klantgegevens verstrekken. De site was toen al uit de lucht.

De voetbalclubs zijn de rechthebbenden op de auteursrechten en de naburige rechten van de voetbalwedstrijden van de hoogste voetbalcompetitie. De beeldregistraties zijn alleen tegen betaling bij FOX Sports te bekijken.

De rechter heeft nu bepaald dat alle NAW gegevens van de sitehouder alsnog moeten worden overlegd, maar ook alle IP adressen waarmee is ingelogd. Global Layer krijgt daar een week de tijd voor. Uit het vonnis blijkt dat er ook een Panamese provider in het spel is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond