Deel dit artikel
-

Hostingbedrijf moet klantgegevens verstrekken na vordering BREIN

Hostingaanbieder Abavia moet van de rechter klantgegevens verstrekken aan XS News, een bedrijf dat toegang verschaft tot Usenet groepen. Usenet wordt nog altijd gebruikt voor de distributie van illegale content.

XS News is gedaagd door Stichting BREIN die constateerde dat duizenden illegale films en series via Usenet waren verspreid  door gebruikers met aliassen als Hannes 3, QoQ en Bassie10. Het direct daarvoor verantwoordelijke bedrijf Newconnection, een klant van XS News, was daarvoor al eerder door de rechter ter verantwoording geroepen.

Om klantgegevens aan BREIN te overleggen, is de hulp nodig van de hostingpartner. Die weigerde omdat men de hoeveelheid te verstrekken gegevens ‘bovenmatig’ vindt.

Er zat voor internettussenpersoon XS News niets anders op dan om Abavia uit San Marino te dagen. De rechtbank Amsterdam heeft nu bepaald (pdf) dat Abavia binnen vijf dagen na betekenis van het vonnis IP-adressen en klantgegevens moet overdragen. Abavia mag die gegevens desnoods ook direct aan BREIN verstrekken.

Deel dit bericht

1 Reactie

Dennis Eijs

Brein moet vooral zo doorgaan. Wij mogen tig keer betalen voor series muziek films etc..
Tijd dat wij gewoon ‘the middle man’ uitschakelen . Crowdfunding/source TV etc..
Geen gezeik meer over copyrights, cancellations, reclame. Betalen moeten we toch. Dus waarom niet het heft in eigen hand nemen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond