Deel dit artikel
-

Hoteliers.com en Koninklijke Horeca Nederland willen het direct boeken van hotels op de kaart zetten

Hoteliers.com en Koninklijke Horeca Nederland slaan de handen ineen om het direct boeken van hotels grootschalig onder de aandacht te brengen bij het Nederlandse publiek. De strenge eisen van de boekingsplatforms in het hotellandschap, brengen hoteliers in zware problemen en de commissies die hoteliers moeten afdragen aan de platforms zijn torenhoog, zo stellen beide organisaties.

Ook tijdens de coronacrisis hebben boekingssite-monopolisten hoteliers volgens beide organisaties ‘keihard laten vallen’. Ze halen het voorbeeld aan waarbij Booking.com hoteliers in het nauw brengt ten tijde van crisis en vervolgens 28 miljoen euro aan bonussen uit te delen.

Hoteliers in Europa worden steeds meer afhankelijk van boekingsplatforms. Veel hoteliers voelen zich bovendien nog steeds onder druk gezet door platforms, zoals booking.com, HRS en Expedia.

Voor iedere boeking via een boekingsplatform moeten hotels 15 tot 20 procent aan commissiekosten betalen. Dus in het geval van een boeking van 200 euro, kan dit oplopen tot wel 40 euro. ‘Het zou goed zijn als het verplicht wordt om de in rekening gebrachte commissiekosten op de bevestiging weer te geven. Dan denken consumenten wel twee keer na voordat ze via zo’n partij boeken,’ aldus Erik Baumann, directeur van Hoteliers.com.

Het direct boeken levert voor zowel de gast als de hotelier voordeel op. Via hoteliers.com – een nieuw initiatief waar consumenten op een ‘eerlijke manier’ hotels kunnen boeken – kunnen consumenten hotels vergelijken en vervolgens doorklikken naar de eigen website van het hotel om daar rechtstreeks een boeking te maken. De aangesloten hotels betalen geen commissiekosten over de gemaakte boekingen en hebben de mogelijkheid om de commissie die hiermee bespaard wordt, via het platform te delen of terug te geven aan de consument in de vorm van een korting.

De ontwikkelaar van het platform Hoteliers.com is een Nederlands MKB bedrijf dat hotels al meer dan 15 jaar helpt om meer commissievrije boekingen te ontvangen. Naast het platform biedt het commissievrije boekingssoftware voor de eigen website van het hotel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond