Deel dit artikel
-

Hotspot-database Vindhotspot.nl gelanceerd

Webbureau Q-concepts lanceert deze week een database met Nederlandse hotspots, de publieke locaties met toegang tot draadloos internet. Ook de diverse wifi-providers, waaronder HubHop, zijn in gesprek om een landelijke zoekmachine voor hotspots te lanceren. Deze zou ondergebracht moeten worden op wifi.nl.

Q-Concepts is een klein webbureau dat zich met name richt op design, het ontwierp de (online) huisstijl voor Nautom, Hogere Sferen en Queer.nl. De website Vindhotspot.nl zal deze week van start gaan en bevat gegevens van onder meer ViaWia, Mobilander en HubHop. Het zoeken in deze database is gratis, ook een vermelding van de locatie van de hotspot is kosteloos. Wanneer een bedrijf meer aandacht wil voor zijn hotspots kan er geadverteerd worden op de site. Bij Q-Concepts was niemand bereikbaar voor een verdere toelichting op Vindhotspot.nl.

De diverse wifi-providers, waaronder Hubhop, ViaWia en Mobilander, bieden op hun eigen sites de mogelijkheid om te zoeken naar een eigen hotspot. In vergelijking daarmee vergemakkelijkt een dienst als Vindhotspot.nl het zoeken naar een hotspot. Internationale sites bieden ook gegevens over Nederlandse hotspots, zoals de zoekmachine Wifinder.com. Een wifi-aanbieder als ViaWia laat weten dat het belangrijker is dat er internationaal goede zoekmachines komen, zodat ook buitenlanders die naar Nederland komen weten waar ze een hotspot kunnen vinden. De internationale zoekmachines zijn echter verre van volledig. Wifinder.com noteert 142 hotspots in Nederland, waar HubHop en Swisscom Eurospot er samen al rond de 180 hebben. Waar gezocht wordt duikt ook al snel Google op, dat momenteel werkt aan zoeken naar lokale informatie. Hieronder vallen ook hotspots, zo meldde Cnet eerder deze maand.


Boris Veldhuijzen van Zanten, oprichter van wifi-aanbieder HubHop (nu onderdeel van KPN), benadrukt dat Vindhotspot.nl geen initiatief is van de branche zelf. “Er wordt in het nationaal hotspot-overleg wel over gesproken om die gegevens als branche zelf op een centrale plek te gaan zetten. Dat heeft als grote voordeel dat de gegevens aanleveren die wij aanleveren veel meer up-to-date zullen zijn. Zo’n Vindhotspot.nl zal toch altijd achter de feiten aan blijven lopen,” zegt Veldhuijzen van Zanten. Volgens hem waren er plannen om die gegevens bij Hotspot.nl van Peter Kentie te zetten maar wat de status daar nu van is, weet Veldhuijzen van Zanten ook niet.

Deel dit bericht

4 Reacties

Stefan

Nou nou wat een geweldige site. Het is niet meer dan een simpel incompleet lijstje en te veel irritante knipperende banners. Deze site gaat duidelijk om het snel geld verdienen ipv een werkelijk belangrijke of handige site voor wifi nederland neer te zetten. Er is niet eens de mogelijkheid om je eigen hotspot aan te melden. Geen punten. Volgende!

Frank

Mmmm. Ik moet me helaas bij Stefan aansluiten. Deze site communiceert niet echt een serieuze poging om WIFI in Nederland verder te helpen. Zonde.

erkje

Ik ben het niet met jullie eens. Eindelijk een database met 'alle' hotspot locaties in Nederland. Er is trouwens een contactpagina, je kunt via die pagina immers ook je hotspots doorgeven? En anders stuur je je klacht via dat formulier. Ik neem trouwens aan dat ze er ondertussen wel mee bezig zijn.

JOE

Hoezo ALLE hotspot locaties in Nederland?Een check op Bussum geeft nul resultaten weer – ik verbaas me telkens weer dat dit soort initiatieven live gaan met een bijna lege database. Een keer kijken en nooit meer terug komen…..jammer van de investering.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond