Deel dit artikel
-

Houtwinkel Gadero doet Franse overname

De Groningse online houthandel Gadero koopt de webshop en showroom van Chaletbois-jardin.com, uit de buurt van Nantes. De zaak is een top 5-speler op de Franse markt van blokhutten en kan zijn assortiment uitbreiden met ‘Nederlandse’ items.

Voor ondernemer Henk Jan Bijmolt is het een uitbreiding op de click & mortar-strategie die hij in Nederland en Duitsland al voert. Daar gaat de webshop vergezeld van een showroom waar klanten kunnen komen kijken en hun online bestelligen afhalen. “En met de Franse ondernemer aan boord krijgen we ook veel landspecifieke kennis in huis”, zoals kennis over vergunningen en voor complexere offertes.

De Franse blokhuttensite is uit de lucht en verwijst door naar Gadero.fr.

Gadero levert sinds oktober 2020 in heel Frankrijk en doet dat vanuit Groningen. Dat zal de komende tijd nog wel zo blijven. “Het jaar 2021 wordt een avontuur omdat we dan het eerste volle jaar doen. Het valt me tot nu toe niet tegen.”

De buitenlandse ervaringen staan in het niet bij de Nederlandse. Sinds de uitbraak van het coronavirus zit een groot deel van Nederland, ook in weekenden en vakanties, aan huis gekluisterd. Net zoals de bouwmarkten is bij Gadero de vraag omhoog gespoten. “Als je nu bijvoorbeeld bepaalde types blokhut bestelt, kunnen we die pas in juni leveren.” De lage beschikbaarheid heeft te maken met grote vraag uit Nederland, maar komt ook door grote Amerikaanse en Chinese partijen die meer Europees hout zijn gaan kopen.

Een belangrijk marketingkanaal voor Gadero is zijn YouTube-kanaal. Daarop geeft de houthandel met honderden filmpjes honderden tips en handleidingen. Die contentstrategie wordt ook naar de Duitse en Franse filialen vertaald voor integratie in de shops.

Foto: Emmanuel Milou (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond