Deel dit artikel
-

HP brengt 3D-printers uit

HP gaat in de loop van volgend jaar 3D-printers fabriceren voor de consumentenmarkt. Topvrouw Meg Whitman verwacht geen enorm grote vraag, maar wil vroeg een leidende positie kunnen opbouwen.

Dat zei ze eerder deze week tijdens een congres in Thailand. Het onderzoekslab van HP is bezig met de 3D-materie en denkt halverwege volgend jaar de eerste producten op de markt te kunnen brengen. Dat product zelf zal niet in de elektronicazaken om de hoek liggen. Whitman zegt dat ze ‘service providers’ wil voorzien van de middelen, zodat zij de eindconsument kunnen helpen.

HP verwacht dat 3D-printen vanaf 2016 pas op grotere belangstelling kan rekenen. De basistechnologie en bedrijfsmodellen zijn dan verder uitgekristalliseerd.

Hoewel 3D-printen nog betrekkelijk nieuw is, ziet 123inkt.nl toch dat de verkoop van filamenten (de ‘inkt’, red.) een aardige vlucht neemt. Marketingmanager Thijs Bregman valt op, dat de populairste kleuren fluoriserend groen (glow in the dark), zwart en wit zijn. Het bedrijf verkoopt de filamenten sinds afgelopen zomer en zag de verkoop een maand na de opname in het assortiment met driehonderd procent toenemen.

Overigens maakte HP vandaag het ontslag van nog een zevenduizend banen in Europa bekend.

Foto: Creative Tools (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond